fbpx

februari 2019

Röding med mandelpotatispuré och vitvinssås

RÖDINGFILÉN 
  1. Slå på ugnen på 100°. 
  2. Putsa rödingen och massera in saltet. 
  3. Låt fisken vila i kylen i ca 30 min. 
  4. Lägg sedan fisken på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i mitten av ugnen i ca 15 min till en innertemperatur på 45-50°. 
  5. Dra bort skinnet från fisken och riv över citronskal. 
VITVINSÅSEN 
  1. Värm upp fiskbuljongen i en kastrull. 
  2. Grovhacka schalottenlöken och fräs löken mjuk i 1 msk smör. 
  3. Häll på vinet och låt det koka ner till hälften. 
  4. Tillsätt buljongen och låt även den koka ner till hälften. 
  5. Sila av vätskan till en ny kastrull. Tillsätt grädden och låt det sjuda upp, tillsätt smör och smaka av med salt och citronjuice. 
Dessa steg kan förberedas timmar innan och värmas upp strax innan servering. 
MANDEL POTATISPURÉ
  1. Koka mandelpotatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Häll i lite grädde, ca 1 dl, halvvägs av koktiden. 
  2. När potatisen är mjuk, häll av vattnet och grädden och mixa till en slät puré. Lägg gärna till lite uppvärmd grädde om de blir för tjockt. 
  3. Blanda ner 1 msk rumsvarmt smör, smaka av med salt. 
SALLAD
  1. Sätt ugnen på 200° och bryt buketter från broccolin. Skär dem gärna på längden. 
  2. Lägg de i en ugnsäkerform häll över olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen cirka 20 min. 
  3. Skiva rädisorna och löken tunt. Dela sockerärtorna på mitten. 
  4. Blanda salladen och servera med balsamico. 

HANDLINGSLISTAN

RÖDINGFILÉ 
  • 4 rödingfiléer
  • 1 tsk salt 
  • ½ finrivet citronskal 
  VITVINSSÅS 
  • 2 schalottenlökar 
  • 2 dl vin 
  • 0,5 l fiskbuljong (1,5 msk fiskfond och vatten) 
  • 2 dl vispgrädde 
  • 1 msk citronjuice 
  • 2 msk smör 
MANDELPOTATIS-PURÉ 
  • ca 400 g mandelpotatis 
  • 4 dl grädde 
  • 1 msk rumsvarmt smör 
SALLAD 
  • 20 buketter broccoli (1 huvet) 
  • Olivolja 
  • Salt 
  • 3 rädisor 
  • 100 g sockerärtor 
  • ¼ rödlök 
  • Balsamico 

Tidigare recept

Februari 2018

Sjötunga Walewska

Mars 2018

Côtelette marinée aux croquettes

Maj 2018

Knaperstekt ankbröst à l ‘orange

Juni 2018

Ugnstempererad hjortrygg

Sommar 2018

Fräscht & gott grillat

September

Mat från skog och mark

Oktober 2018

Älgytterfilé med pumpapuré, rödvinssky och pepparsås

November 2108

Älgytterfilé med pumpapuré, rödvinssky och pepparsås

December 2018

Fräscha nyheter på julbordet!

Julspecial 2018

Portvin och ren till nyårssupén

Februari 2019

Röding med mandelpotatispuré och vitvinssås

Mars 2019

Ankbröst med potatisfondant, lök och portvinssirap

APRIL 2019

Vinkokta blåmusslor med pommes frites och aioli

MAJ 2019

Blåbärsparfait med citronflarn och blåbärsmaränger