APRIL 2020
Vegoburgare med sötpotatis
GÖR SÅ HÄR
- Börja med att blanda samtliga ingredienser till ketchupen i en liten kastrull. Sjud på låg värme minst 50 minuter. Mixa sedan med stavmixer till slät konsistens.
- Skala och skär sötpotatisen till önskad form. Låt potatisen ligga i vattenbad.
- Gör majonnäsen: Blanda äggulor med citronsaft och vispa ner oljan i en tunn stråle. Salta. Ta av 3 msk av majonnäsen åt sidan och spara till coleslaw. Blanda i vitlök och hackad chili i den större mängden majonnäs.
- Låt sötpotatisen torka något och lägg upp den på en plåt med jämna mellanrum. Tillaga i ugn på 200 grader tills den är mjuk och fått färg.Tips! För knaprigare pommes – vänd potatisen lätt i lite potatismjöl innan du lägger den på plåten!
- Pickla rödlöken: Skiva rödlöken tunt, blanda vinägern med strösocker och salt. Blanda i rödlöken och rör så att sockret löser sig. Ställ åt sidan till servering.
- Coleslaw: Strimla spetskål och fänkål. Skala och riv morötterna. Blanda ihop med créme fraiche, majonnäsen och hackad persilja. Krydda med salt och peppar.
- Blanda färsen med kryddorna och forma till biffar.
- Skiva äpplena, vänd i vetemjöl, ägg och därefter panko. Stek äpplena på medelvärme i rikligt med smör tills de fått fin färg.
- Stek biffarna i smör eller olja på medelvärme.
- Servera biffarna med samtliga tillbehör och garnera gärna med lite färsk persilja.
HANDLINGSLISTAN
BURGARE
- 500 g Anammas formbara färs
- 1 tsk salt
- 1,5 krm svartpeppar
- Panerade äpplen: 1 äpple, 1 dl vetemjöl, 1 dl panko (alt. ströbröd)
- Smör
- 800 g sötpotatis
- Potatismjöl
- 1/2 spetskålshuvud
- 1 fänkål
- 1 morot
- 1 dl créme fraiche
- 3 msk majonnäs
- 1 msk hackad persilja
- Salt och peppar
- 3 äggulor
- 1 msk citronsaft
- 3 dl olja
- 1 krm salt
- 1/2 färsk röd chili
- 3 vitlöksklyftor
- 1 burk krossade tomater
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 färsk röd chili
- 1/2 tsk socker
- 2 nypor salt
- 1 rödlök
- 0,75 dl vitvinsvinäger
- 0,25 dl strösocker
- 1 tsk salt