fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.

APRIL 2020

Vegoburgare med sötpotatis

GÖR SÅ HÄR
  1. Börja med att blanda samtliga ingredienser till ketchupen i en liten kastrull. Sjud på låg värme minst 50 minuter. Mixa sedan med stavmixer till slät konsistens.
  2. Skala och skär sötpotatisen till önskad form. Låt potatisen ligga i vattenbad.
  3. Gör majonnäsen: Blanda äggulor med citronsaft och vispa ner oljan i en tunn stråle. Salta. Ta av 3 msk av majonnäsen åt sidan och spara till coleslaw. Blanda i vitlök och hackad chili i den större mängden majonnäs.
  4. Låt sötpotatisen torka något och lägg upp den på en plåt med jämna mellanrum. Tillaga i ugn på 200 grader tills den är mjuk och fått färg.Tips! För knaprigare pommes – vänd potatisen lätt i lite potatismjöl innan du lägger den på plåten!
  5. Pickla rödlöken: Skiva rödlöken tunt, blanda vinägern med strösocker och salt. Blanda i rödlöken och rör så att sockret löser sig. Ställ åt sidan till servering.
  6. Coleslaw: Strimla spetskål och fänkål. Skala och riv morötterna. Blanda ihop med créme fraiche, majonnäsen och hackad persilja. Krydda med salt och peppar.
  7. Blanda färsen med kryddorna och forma till biffar.
  8. Skiva äpplena, vänd i vetemjöl, ägg och därefter panko. Stek äpplena på medelvärme i rikligt med smör tills de fått fin färg.
  9. Stek biffarna i smör eller olja på medelvärme.
  10. Servera biffarna med samtliga tillbehör och garnera gärna med lite färsk persilja.

HANDLINGSLISTAN

BURGARE
  • 500 g Anammas formbara färs 
  • 1 tsk salt 
  • 1,5 krm svartpeppar 
  • Panerade äpplen: 1 äpple, 1 dl vetemjöl, 1 dl panko (alt. ströbröd)
  • Smör
SÖTPOTATIS
  • 800 g sötpotatis 
  • Potatismjöl 
COLESLAW
  • 1/2 spetskålshuvud 
  • 1 fänkål 
  • 1 morot 
  • 1 dl créme fraiche
  • 3 msk majonnäs 
  • 1 msk hackad persilja 
  • Salt och peppar 
CHILIAIOLI
  • 3 äggulor 
  • 1 msk citronsaft
  • 3 dl olja
  • 1 krm salt
  • 1/2 färsk röd chili
  • 3 vitlöksklyftor
KETCHUP
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 färsk röd chili
  • 1/2 tsk socker
  • 2 nypor salt
PICKLAD RÖDLÖK
  • 1 rödlök
  • 0,75 dl vitvinsvinäger
  • 0,25 dl strösocker
  • 1 tsk salt
 

Tidigare recept

November 2018

Älgytterfilé med pumpapuré, rödvinssky och pepparsås

December 2018

Fräscha nyheter på julbordet!

Julspecial 2018

Portvin och ren till nyårssupén

Februari 2019

Röding med mandelpotatispuré och vitvinssås

Mars 2019

Ankbröst med potatisfondant, lök och portvinssirap

APRIL 2019

Vinkokta blåmusslor med pommes frites och aioli

MAJ 2019

Blåbärsparfait med citronflarn och blåbärsmaränger

JUNI 2019

Surf & Turf med havskräfta med oxfilé, whiskeypepparsås och tryffelpotatispuré

Sommar 2019

Grilla goda burgare

SEPTEMBER 2019

Grillad entrecote med bakpotatis, bearnaise och smörstekta kantareller

OKTOBER 2019

Rotfruktssoppa med baconbröd

NOVEMBER 2019

Älgryggbiff med rödvinssås och duchesstoppar

DECEMBER 2019

Frossa i Bodenguidens julgodis

JULSPECIAL 2019

Lågtempererad helstekt oxfilé med potatis- och palsternackspuré

FEBRUARI 2020

Torsk med skogssvamp, vitvinssås smaksatt med Västerbottenost och fräscha primörer

MARS 2020

Hjortfilé med rostade betor, morötter och svampsås

APRIL 2020

Vegoburgare med sötpotatis